A Zeneszerzés Tanszék hallgatóinak versenysikerei

2014. december 8.

Az elmúlt hónapban Bucz Magor első, Kovács Levente második helyezést ért el egy-egy nemzetközi zeneszerző versenyen.

A 20 éves magyar komponista, Bucz Magor Soma nyerte a Splitben megrendezett CroPatria nemzetközi zeneszerzés- és kórusverseny zeneszerzés szekcióját. Az idén 18. alkalommal megrendezett versenyre bármely ország zeneszerzője jelentkezhetett korhatárra való tekintet nélkül. Ez az első eset, hogy magyar komponistát díjaztak.

Bucz Magor Soma szakrális témájú kórusművel jelentkezett, Assisi Szent Ferenc "Uram, tégy engem a te békéd eszközévé..." kezdetű imáját zenésítette meg „A Nap fivérének imája" címmel. „Bár a versenykiírás szerint előnyt élveztek a kortárs versek, mégis ezt a hozzám közel álló imát választottam. Kiskorom óta különleges kapcsolat fűz hozzá, és mindig is terveztem, hogy egyszer kórusdarabot írok belőle."

A november végi spliti döntőbe jutott kórusműveket kilenctagú nemzetközi zsűri értékelte, mely a legjobb darabnak járó arany plakettel Bucz Magor Soma művét tüntette ki. Ezzel hallgatónk tagja lehet a jövő évi zeneszerzői verseny zsűrijének is.

Középen: Kovács Levente

Középen: Kovács Levente


A november 28-án zajlott brémai glocke koncert teremben a 2. German Game Music Award nemzetközi zeneszerző verseny döntőjében Kovács Levente, BA alkalmazott zeneszerzés szakos hallgató ért el 2. helyezést értem el. A feladat az volt, hogy 2 megadott számítógép/videójáték trailer videóhoz (The Raven - Legacy of a master thief és a Super Mario 3D World) komponáljanak zenét nagyzenekarra, kottát és hangfájlt egyaránt kértek. A zsűri 3 indulót választott ki és juttatott tovább a döntőbe, ahol egy koncert keretein belül a közönség (helyi és online) szavazata alapján határozták meg a helyezéseket. Munkáikat a Landesjugendorchester Bremen adta elő, az eseményt élőben közvetítette a Radio Bremen online.

 

 

 

Címkék