Ábrahám Márta hegedű mesterkurzusa - jelentkezési határidő május 20.

2011. április 25.

„Nincs csúcs. Mindig lehet újabb magasságokba jutni."
Jascha Heifetz

 

Ábrahám Márta 

hegedűművész, a Liszt Akadémia tanára

 

öt napos hegedű és kamarazene mesterkurzust tart

 

2011. június 18-23. között

a festői szépségű Zebegényben.

 

A  nyári zenei táborban - melynek a Zebegényi Könyvtár ad otthont - Tóth Marianna, zeneakadémiai zongoratanár működik közre korrepetitorként.

A művésztanárok várják fiatal hegedűsök és kamaracsoportok jelentkezését aktív műhelymunkára:  hegedűórák, kamarazenélés, előadások, közös koncert.             

Az inspiráló környezet, a Duna-kanyar nyugalma, csodálatos  természeti adottságai  kiváló lehetőséget nyújtanak pihenésre és kikapcsolódásra  az elmélyült gyakorlás, próbák mellett.

A kurzus nyitókoncerttel kezdődik, Ábrahám Márta és Tóth Marianna közreműködésével, június 18-án szombaton 19-órakor, a Zebegényi Templomban (Kós Károly tervezte, épp 100 éve).

A zárókoncert június 23-án csütörtökön 19 órakor, a növendékek és a tanárok együttes részvételével zajlik.

 

A kurzus nyelve magyar és igény szerint angol, a részvételi díj aktív résztvevőknek 25.000 Ft+áfa, passzív hallgatóknak ingyenes. A zeneakadémiai hallgatóknak a kurzuson való részvételért kreditpont jár.

A hat napos rendezvény  különösen  hasznos a Zeneakadémiai felvételire készülő fiatal muzsikusoknak,  mint  intenzív felkészülés, és mindazoknak, akiknek fontos a tudás és az élmény, ahogy az elmélet a színpadon tapasztalattá lényegül.

 

Igény esetén olcsó szállás és ebéd a zebegényi Almáskert fogadóban.

Jelentkezési határidő: 2011. május 20.

 

Jelentkezési cím:  martaabraham [at] hotmail [dot] com

További információ:   www.martaabraham.com   és   06 20 3130307.