Adventi népzenei koncertek budapesti anyaotthonokban

2013. január 6.

 

Guessous Majda Mária kiemelkedően tehetséges népzenész hallgatónk az év vége felé négy koncertet tartott különböző budapesti anyaotthonban. Az otthontalan édesanyák, a gyermekek, de még a tizenéves lakók is nagy örömmel fogadták a népzenészeket, akik gyengéd türelemmel vezették rá zenéjükre ezt a különleges hallgatóságot. Mindenki nagyon örült a török és magyar ritmusoknak, lüktető ütemeknek, és az együtt éneklésnek. Köszönettel tartozunk Guessous Majda Máriának, Barvich Ivánnak és Boros Gerzson Dávidnak, hogy ellátogattak ezekbe az otthonokba, és kultúrával ajándékozták meg az otthonlakókat az adventi időszakban. 

Guessous Majda Mária a koncerteket követően elmondta: „A népzenén keresztül összekötő „híd” szeretnék lenni a különböző emberek és kultúrák közt. Valahogy efelé vezetett minden út, s ahogy haladok ezen az úton, egyre erősebb bennem, az érzés, hogy az élet és az ének természetességét a népdalokon keresztül tudom leginkább megélni és kifejezni, remélve azt, hogy ezzel nem csak én, hanem mások is szárnyra kapnak.”

 

 

 

 

 

 

Guessous Majda Mária kiemelkedően tehetséges népzenész hallgatónk az év vége felé négy koncertet tartott különböző budapesti anyaotthonokban.

 

 

Fotó: Felvégi Andrea

 

Az otthontalan édesanyák, a gyermekek, de még a tizenéves lakók is nagy örömmel fogadták a népzenészeket, akik gyengéd türelemmel vezették rá zenéjükre ezt a különleges hallgatóságot. Mindenki nagyon örült a török és magyar ritmusoknak, lüktető ütemeknek, és az együtténeklésnek.

 

Fotó: Felvégi Andrea

 

Köszönettel tartozunk Guessous Majda Máriának, Barvich Ivánnak és Boros Gerzson Dávidnak, hogy ellátogattak ezekbe az otthonokba, és kulturális élménnyel ajándékozták meg az otthonlakókat az adventi időszakban. 

 

Fotó: Felvégi Andrea

 

Guessous Majda Mária a koncerteket követően elmondta: „A népzenén keresztül összekötő „híd” szeretnék lenni a különböző emberek és kultúrák közt. Valahogy efelé vezetett minden út, s ahogy haladok ezen az úton, egyre erősebb bennem az érzés, hogy az élet és az ének természetességét a népdalokon keresztül tudom leginkább megélni és kifejezni, remélve azt, hogy ezzel nem csak én, hanem mások is szárnyra kapnak.”

 

Fotó: Felvégi Andrea