Akkreditált továbbképzéseket indít a Kodály Intézet

2019. szeptember 2.

A kecskeméti Kodály Intézet három akkreditált továbbképzést rendez a 2019/2020-as tanév őszi félévében az Emberi Erőforrások Minisztériumának Támogatásával, a Mindennapos Éneklés Program keretében.

 

„In memoriam dr. Szabó Helga” akkreditált továbbképző tanfolyam Budapesten

Továbbképző tanfolyam ének-zenét oktató tanítók számára (60 órás). A továbbképzés folyamán szó lesz a Kodály-koncepció főbb sajátosságairól, különböző zenei képességek fejlesztéséről, ezekhez kapcsolódó gyakorlatokról, valamint bemutató órákon keresztül ezen feladatok gyakorlatban való felhasználásáról.

Időpont: 2019. szeptember 28–29., október 18–19., november 15–16.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 10.

 

30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés Győrben

A tanfolyamra iskolai ének-zene tanárok, alsó tagozaton ének-zenét tanítók, szolfézs- és zeneelmélet-tanárok, valamint iskolai kórusokat vezető karnagyok jelentkezhetnek. A továbbképzésen bemutatják a Zeneakadémia fejlesztésében elkészült új digitális applikációkat, a Kodály HUB digitális tudásközpontot és a Megérint a zene applikációt, így elsősorban olyan tanárok jelentkezését várják, akik rendelkeznek legalább alapszintű digitális kompetenciákkal is. A résztvevők a szombat délelőtti és vasárnap délutáni modulokhoz hozzanak magukkal laptopot és/vagy tabletet!

Időpont: 2019. szeptember 27–28–29.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 10.

 

Zenei képességfejlesztés, játékok, zenehallgatás az óvodáskorúak és kisiskolások számára Budapesten

Továbbképző tanfolyam óvodapedagógusoknak és tanítóknak (60 órás).

A továbbképzés folyamán szó lesz különböző értékes kiadványokról, zenei képességfejlesztő játékokról, a népzenei alapok jelentőségéről. A sokszínű, játékos feladatokat interaktívan, csoportosan kipróbálhatják a résztvevők, valamint a bemutató órákon/videókon keresztül megtapasztalhatják, hogy ezek a gyakorlatban hogyan valósíthatóak meg.

Időpont: 2019. október 11–12–13., október 26–27., november 8–9.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 17.