Alexander Boldachev hárfa mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2016. szeptember 30.

A kurzus időpontja, helyszín:

2016. október 10., 10.00-14.00

Zeneakadémia Főépület, X. terem

 

Regisztráció:

A kurzuson való részvételhez regisztráció szükséges, amelyet legkésőbb 2016. október 7. (péntek), 16.00 óráig tehetnek meg Máté Éva Gyöngynél, a nemzetközi osztály munkatársánál, a mate [dot] eva [dot] gyongy [at] zeneakademia [dot] hu email címen az alábbi adatokkal:

  • AKTÍV résztvevőként csak a Zeneakadémia hallgatói jelentkezhetnek az következő adatok megadásával: név, évfolyam, játszani kívánt darab címe
  • PASSZÍV résztvevők a következő adatok megadásával: név, évfolyam, intézmény

Kérem, az email tárgyában jelöljék: BOLDACHEV

Az előzetes sorrend kialakítása jelentkezési sorrendben történik, de a végleges beosztás – megegyezés szerint – a helyszínen is változhat!

A kurzus előtt 9.00 órától kurzuskezdésig helyszíni bejátszásra lesz lehetőség.

 

 

Alexander (Sasha) Boldachev orosz hárfaművész Szentpéterváron kezdte tanulmányait és igen aktív koncertéletét, majd később a zürichi akadémián Karina Maleeva, Catherine Michel and Sarah O'Brien mentorálásával folytatta, de tanult többek között olyan neves művészektől is mint Xavier de Maistre, Jana Bouskova, Marielle Nordmann, Isabelle Moretti, Elisabeth Fontan-Binoche, Susann McDonald.

Számos nemzetközi verseny díjazottja hárfaművészként és zeneszerzőként is Franciaországban, Oroszországban, Belgiumban, Bulgáriában, de elnyerte az „Brit brilliant talent” és az európai művészeti élet kiemelkedő tehetségeinek járó "ProEuropa" díjakat is. Emellett a svájci Vontobel Bank és a francia Banque Populaire is ösztöndíjjal ismerte el tehetségét.  

Világszerte ad szólóesteket, de örömmel koncertezik kamaraformációkban is: vendégművészként játszott már többek között a Moszkvai Nagyszínház, a Zakhar Bron Akadémia és a Petrobras Orchestra közönségének. Sokszínűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy produceri munkássága mellett Oroszországban és Svájcban rövidfilmekhez szerez zenét.

2016 óta kimondottan Salvi hárfákra szakosodott művész.

Alexander Boldachev a 2016-os Gödöllői Hárfafesztivál vendégművészeként jár Magyarországon, koncertje 2016. október 8-án hallható a Királyi Kastélyban.

 

Címkék