Amerikai boogie-woogie zenészek tartanak mesterkurzust a Zeneakadémián

2016. november 29.

Az Amerikai Nagykövetség támogatásával két amerikai boogie-woogie zenész Wendy DeWitt zongorista, énekes, és Kirk Harwood dobos érkezik Magyarországra, és 2016. december 6-án ellátogatnak a Zeneakadémia Jazz Tanszékére, ahol a műfajt bemutató bevezető előadást követően párhuzamosan tartanak mesterkurzust jazz zongoristáknak, énekeseknek, ill. jazzdobosoknak.

 

A kurzus pontos időpontja:

2016. december 6. 10.30 - 13.00

 

Helyszín:

Jazz Tanszék, Köztelek utca 8. zg/ének: 114 terem, dob: 116 terem

 

A kurzus nyelve angol, az aktív részvevők a Zeneakadémiáról kreditpontot kaphatnak.

 

Jelentkezés:

  • Aktív részvevőnek csak a Zeneakadémia vagy a Jazz Konzi tanulói jelenkezhetnek
  • Passzív részvevőnek bárki jelentkezhet ingyenesen, de külsős érdeklődőket csak korlátozott létszámban tudunk fogadni, előzetes regisztráció után.
  • Regisztrálni Borzi Andreánál lehetséges a borzi.andrea[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen, aktív jelentkezők repertoár megjelölésével, a passzívak a regisztráció miatt.
  • Jelentkezési határidő: 2016. december 2.

 

 

Wendy DeWitt számos amerikai boogie-woogie és blues fesztivál győztese és a közönség kedvence a San Francisco Blues Festiváltól kezdve a Cincinatti Blues Festiválon át a Memphis International Blues Challenge-ig. Wendy 10 éves kora óta zongorázik, a zene iránti szenvedélye hamarosan a chicagói blues és a texasi boogie-woogie felé fordította. A Hank Ballard and the Midnighters bandájának korábbi tagja és olyan sztárokkal lépett fel, mint Charlie Musselwhite, Otis Rush és Jimmy Thackery. Rendszeresen tart kurzusokat a Berkely Jazz Schooljában.

Kirk Harwood a Norton Buffalo korábbi dobosa és olyan zenészekkel dolgozott mint Huey Lewis, Tommy Thomsen (Western Swing Hall of Fame) és Roy Rogers.

Címkék