Anda Géza Ösztöndíj meghallgatása

2012. október 10.

Az Anda Géza Ösztöndíj meghallgatására

2012. november 07-én,  14.00 órától kerül sor a Régi Zeneakadémia Kamaratermében.

A meghallgatás nyilvános.

(cím: 1064 Budapest, Vörösmarty u. 35.)

 

 

 

Az Anda Géza ösztöndjra korábban kiírt hirdetményt az alábbiakban olvashatják:

 

Hirdetmény az Anda Géza Ösztöndíjról

 

 

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Szent Gellért Zenetudományi és Etikai Intézete meghallgatást hirdet az Anda Géza Ösztöndíj odaítélése végett. Az ösztöndíjat a zürichi székhelyű Anda Géza Alapítvány hozta létre.

 

Az ösztöndíj odaítélhető évente egy magyar származású zongorista hallgatónak, aki még nem zárta le felsőfokú tanulmányait mesterfokon, legutolsó főtárgy egyetemi vizsgája jeles eredményű és nemzetközi versenyen döntőbe került. Az ösztöndíj célja az, hogy a világhírű, magyar származású zongoraművész, a Liszt Akadémia egykori hallgatója Anda Géza hazájában támogatást nyújtson ifjú zongoraművészek számára.

 

Az ösztöndíj összege 5000 euró, amely egy évre szól. A nyertest független szakmai zsűri választja ki.

 

Jelentkezés: szakmai életrajzzal, szaktanári ajánlással, a jelentkezési kritériumoknak történő megfelelést igazoló dokumentumokkal elektronikus úton (rektor@lisztakademia.hu) vagy levélben (1077 Budapest, Wesselényi utca 52. Rektori Titkárság).

 

Határidő: 2012. október 10., éjfél.

 

A meghallgatásra november elején kerül sor, anyaga: egy, a zenei felsőoktatás mesterfokának megfelelő nehézségű Beethoven, Brahms, Liszt vagy Bartók szóló zongoramű.

 

A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy az előadott művet bármikor leállítsa, illetve több tételes mű esetében több tételbe is belekérdezzen a meghallgatás során.

 

A meghallgatás pontos időpontjáról és helyszínéről a pályázók írásbeli értesítést kapnak.