Azerbajdzsánban lépett fel Farkas Zsolt

2011. március 1.

 

Az azeri Kulturális és Turisztikai Minisztérium, illetve az azeri Magyar Nagykövetség közös koncertet szervezett a Nemzetközi Liszt-év keretében február 25-én a bakui Nemzeti Filharmónia koncerttermében. Az Azerbajdzsáni Állami Szimfonikus Zenekar műsorán szerepelt Liszt első, Esz-dúr zongoraversenye, melyet Farkas Zsolt, a Zeneakadémia harmadéves hallgatója, Falvai Sándor és Gulyás István növendéke szólaltatott meg.

 

A koncert a bakui Magyar Nagykövetség átadása alkalmából tartott ünnepség egyik fő eseménye volt. Az ünnepséget Csutora Zsolt, az azeri magyar nagyövet szervezte. Ellátogatott a koncertre a Németh Zsolt külügyi államtitkár vezette delegáció, amelynek tagja volt többek között Tőkés László püspök, az Európa Parlament alelnöke és Olajos Péter, a nemzeti fejlesztési minisztérium helyettes államtitkára is. Mindannyian elismerően nyilatkoztak Zsolt előadásáról.

 

A Zerkalo azeri napilap március elsejei számában „Felcsendült a magyar géniusz halhatatlan zenéje” címmel adott hírt a nagy sikerű zenei eseményről, és az újságíró elragadtatottan méltatta Farkas Zsolt játékát.

 

 

Zsolt kiutazását a Richter Gedeon NyRt. azerbajdzsáni irodája támogatta.