Báll Dávid mesterkurzusa és vendégszereplése Krakkóban

2015. december 14.

A Zeneakadémia Zongora Tanszékének tanára, dr. Báll Dávid Krakkóban tartott december 8-12 közt mesterkurzust a Bartók Béla tiszteletére megrendezett fesztivál keretében, amelynek nyitóhangversenyén is fellépett.

A krakkói Zeneakadémián (Akademia Muzyczna w Krakowie) Bartók Béla tiszteletére rendezett fesztiválon a zenetörténeti előadások és a hangversenyek mellett egyetemünk zongoratanszékének tanára az ottani növendékek számára tartott mesterkurzus igen nagy érdeklődésre tartott számot: a krakkói zeneakadémisták mellett nagyszámú érdeklődő kísérte figyelemmel az eseményt. Prof. dr. Andrzei Pikul, a zongoratanszék vezetője korábban Liszt-fesztivált is szervezett, melyen akkor prof. Nádor György képviselte a budapesti Zeneakadémiát.

 

Prof. Andrzei Pikul és Báll Dávid néhány növendék társaságában

 

Báll Dávid egyetemi tanársegéd középiskolai tanulmányait a Bartók Béla Konzervatóriumban végezte Benkő Zoltán tanítványaként. A Zeneakadémiára 2001-ben nyert felvételt, doktori fokozatát pedig 2011-ben szerezte meg. Számos nemzetközi versenyen ért el eredményeket, első díjat kapott 2004-ben az I. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny és 2011-ben a Végh Sándor Zenei Versenyen. 2009-2014 közt debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán, 2012–2015 között a Nyíregyházi Főiskolán, 2013 óta pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanít.