Balogh Ádám nyerte a 2013-as Piano Talents versenyt

2013. június 19.

Eckhardt Gábor és Némethy Attila előkészítő tagozatos növendéke a 2013. június 12-16. között

megrendezett Piano Talents verseny D korcsoportját, és a kategóriagyőztesek versenyét is megnyerte.

Eckhardt Gábor és Némethy Attila előkészítő tagozatos növendéke a 2013. június 12-16. között harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi Piano Talents verseny D korcsoportját, és a kategóriagyőztesek versenyét is megnyerte.

 

A Zeneakadémia legfiatalabb zongorista hallgatója 100-ból 98 ponttal győzedelmeskedett a 14-16 évesek mezőnyében induló 18 orosz, román, olasz, szerb, német, svájci, montenegrói, és lengyel fiatal tehetség között. A milánói verseny nemzetközi zsűrije – melynek elnöke Vincenzo Balzani volt – és a közönség összesített szavazatai alapján megszerzett abszolút első helye után Ádám megnyerte a korcsoport-győztesek versenyét, így a 6000 Euro összdíjazású megmérettetés fődíját is elhozta, s ezzel az összesen mintegy 100 induló közül a legjobbnak bizonyult.

 

Balogh Ádám az Új Európa Alapítvány 2013-as gáláján

 

A tizenöt éves Ádám Pécsett született muzsikus család gyermekeként. Zongorázni a pécsi Liszt Ferenc zeneiskolában kezdett Megyimóreczné Schmidt Ildikó tanárnőnél. 13 évesen felvették a Zeneakadémia Előkészítő Tagozatára. Kétszer nyerte meg az Országos Zeneiskolai Ferenczy György Zongoraversenyt (2009, 2010), 2010-ben két nemzetközi versenyen is harmadik hellyel jutalmazták teljesítményét. (Chopin+ Nemzetközi Zongoraverseny és Takács Jenő Nemzetközi Zongoraverseny, Graz). Ádám több önálló koncertet adott már Pécsett, többször fellépett a Pannon Filharmonikusokkal. 2010-ben a Fesztiválzenekar a zeneiskolásokért verseny egyik nyerteseként (a Fidelio.hu videóján a döntőben Ádám Mozart d-moll zongoraversenyének első tételét játssza, akkor még alig 10 évesen!) a Budapesti Fesztiválzenekarral játszhatott Fischer Iván vezényletével, akivel később Dortmundban és Berlinben is fellépett a Konzerthausorchester szólistájaként. Berlini élményeiről, hétköznapjairól és terveiről 2012 őszén nyilatkozott a MOL Új Európa Alapítványának, aki 2009 óta támogatja az ifjú tehetséget.

 

Szívből gratulálunk Ádámnak és tanárainak!