Charles Lloyd jazz mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2016. május 2.


Helyszín és időpont:

2016. május 19. (csütörtök), 14.30-17.00

Zeneakadémia Főépület, X. terem
1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

 

Részvételi lehetőségek:

  • aktív résztvevőként csak a Zeneakadémia jazz hangszeres hallgatók és jazz-formációk jelentkezhetnek előzetes regisztrációval
  • passzív résztvevőként jelentkezhet a Bartók Béla Konzervatórium, a Zeneakadémia bármely szakos diákja, tanára, előzetes regisztráció nélkül
  • külsős érdeklődők passzívként részt vehetnek a kurzuson, előzetes regisztrációval

 

Jelentkezni a freytag.orsolya[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen lehet.

 

 

Charles Lloyd világhírű amerikai jazz zenész, alapvetően tenor szaxofonon és fuvolán játszik, de számos más fafúvós hangszeren is készített felvételt, beleértve a tárogatót is.

A progresszív gondolkodású, kiemelkedő improvizációs képességekkel rendelkező művész a 60-as 70-es évek fúziós és világzenéjének kulcsfigurájává nőtte ki magát, aki a jazz műfaját folyamatosan ötvözte más zenei műfajokkal.

Charles Lloyd magyarországi kötődési pontjai számosak, és egyre gyarapodnak. Miután a memphisi születésű szaxofonos a bluesinspirációk mellé Los Angelesben az avantgárd jazzélet mértékadó szereplőitől, Ornette Colemantól, Eric Dolphytól és Bobby Hutchersontól is maradandó útravalót kapott, Chico Hamilton zenekarának művészi vezetője lett, és ő hozta a bandába a nemzetközi szinten máig legjelentősebbnek tartott magyar jazzmuzsikust, Szabó Gábor gitárost.

Számos albumot rögzített különböző formációkkal, és a mai napig aktívan turnézik és készít felvételeket. Május 20-án a Zeneakadémia Nagytermében ad koncertet Jason Morannal.

Címkék