Chicagóban járt a Zeneszerzés Tanszék

2014. október 18.

A zeneszerzés tanszék képviseletében október 3-12 között előadásokat és koncerteket tartottak a Zeneakadémia doktoranduszai Fekete Gyula vezetésével.

Fekete Gyula tanszékvezető, Bella Máté, Solti Árpád és Virágh András Gábor doktorandusz, Junior Prima díjas zeneszerző hallgatók, valamint Kiss Péter zongorista doktorandusz hallgató képviselték a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet a tengerentúlon. Zeneszerzőink a Northwestern University, Columbia College és a University of Chicago zeneszerzés tanszakain tartottak előadásokat. Virágh András Gábor az Evanstoni Millar Chapel-ben és a Chicagói St. Chrysostom's Episcopal Church-ben adott orgonahangversenyt, Kiss Péter pedig a Northwestern University Lutkin Hall-jában és a University of Chicago Fulton Hall-jában lépett fel, és előadást tartott a Columbia College-ban – mindketten magyar szerzők műveit játszották. 
 


A The Hungary Iniciatives Foundation támogatásával létrejött csereprogram keretében szeptember 15-17 között Marta Ptaszynska, a University of Chicago zeneszerző professzora járt Budapesten, október 20-22 között pedig a Northwestern University zeneszerző professzorai: Jay Alan Yim, Hans Thomalla és Eliza Brown látogatnak a Zeneakadémiára, és tartanak zeneszerzés kurzusokat, illetve részt vesznek a két egyetem közös kortárs zenei hangversenyén.