Csellista, zongorista és OTDK sikerek

2013. április 9.

Devich Gergely, Dolfin Balázs, Erős Ditta Rebeka, Nagy Judit és Vida Mónika Ruth hallgatóink értek el kiemelkedő eredményeket április első napjaiban.

Devich Gergely, Dolfin Balázs, Erős Ditta Rebeka, Nagy Judit és Vida Mónika Ruth hallgatóink értek el kiemelkedő eredményeket április első napjaiban.

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Előkészítő Tagozatának két csellista növendéke, Dolfin Balázs és Devich Gergely is első díjat nyert az olaszországi Legnagóban, a 2013. április 6-án és 7-én immár negyedik alkalommal megrendezett Antonio Salieri Nemzetközi Ifjúsági Zenei Versenyen. Mindkét fiatal gordonkás Mező László tanítványa, korábban pedig  Antók Zsuzsanna tanította őket.

 

Szintén Olaszországban, de a Trevisóban megrendezett 5. Ifjú Muzsikusok Nemzetközi Versenyén Eckhardt Gábor tanítványai diadalmaskodtak: Vida Mónika Ruth előkészítős zongorista hallgatónk a D kategóriában ért el első helyezést, míg az E kategóriában Erős Ditta Rebeka BA 1. évfolyamos hallgatónk harmadik díjban részesült, úgy, hogy 1. és 2. díjat nem adott ki a zsűri.

 

Az április 2-4. között az egri Eszterházy Károly Főiskolán megrendezett 31. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi szekciójában Nagy Judit fuvola MA szakos hallgatónk nyert megosztott 3. díjat A kottától a pódiumig, az alkotó és reflektív tanulás című dolgozatával. A zeneelmélet, zeneszerzés, szakmódszertan kategóriában benyújtott dolgozat konzulense Körmendy Zsolt volt.

 

Mindnyájuknak gratulálunk!