Csizmadia Anna szólóénekes nyerte a 2012. évi Fölszállott a páva versenyt

2013. január 6.

 

A Hagyományok Háza által támogatott  népzenei tehetségkutató műsor döntőjét a Duna Tv közvetítette 2012. december 15-én, ahova Csizmadia Anna a 2012. szeptember 2-i selejtező, majd a novemberi elődöntőt követően jutott be és nyert meg.
Az Agócs Gergelyből, Diószegi Lászlóból, Sebestyén Mártából, Sebő Ferencből, Tímár Böskéből és Zsuráfszky Zoltánból álló zsűrit hallgatónk a döntőben szülőfaluja, Rimóc palóc népdalaival varázsolta el. 
Csizmadia Anna állítja, nem versenyezni indult, nem “jobbnak lenni a másiktól”, hanem “közölni” azt a kincset, amit ránk hagytak őseink.
Az énekes Bácskertesen járt általános iskolába, majd a szabadkai zeneiskola növenédke lett, mígnem 2011-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének népi-ének szakára.
A döntő ide kattintva tekinthető meg.
A sikerhez gratulálunk.

Csizmadia Anna a Hagyományok Háza által támogatott népzenei tehetségkutató műsor döntőjét szólóének és hangszer kategóriában nyerte meg. Az eseményt mindhárom közszolgálati televízió élő adásban közvetítette 2012. december 15-én. Hallgatónk a tehetségkutató döntőjébe a szeptemberi selejtező, majd a novemberi elődöntő megnyerésével jutott be.

Az Agócs Gergelyből, Diószegi Lászlóból, Sebestyén Mártából, Sebő Ferencből, Tímár Böskéből és Zsuráfszky Zoltánból álló zsűrit hallgatónk a döntőben szülőfaluja, Bácskertesi palóc népdalaival varázsolta el. 

Csizmadia Anna állítja, nem versenyezni indult, nem “jobbnak lenni a másiktól”, hanem “közölni” azt a kincset, amelyet ránk hagytak őseink.

Az énekes Bácskertesen járt általános iskolába, majd a szabadkai zeneiskola növendéke lett, mígnem 2011-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének népi ének szakára.

A döntő ide kattintva tekinthető meg.

A sikerhez gratulálunk!