Czene Rudolf és Németh Mátyás koncertkörútja az Arab Emírségekben

2011. május 24.

 

Népzenészeink sikere után Czene Rudolf (zongora) és Németh Mátyás (hegedű) látogattak el az Arab Emírségekbe, ahol öt koncertet adtak különböző helyszíneken a Liszt bicentenárium és a soros Európai Uniós elnökség keretében. Rudolf és Mátyás Sossie Jabakjourian francia csellistával léptek színpadra.

 

 

A legjelentősebb esemény a vadonatúj Paris-Sorbonne Abu Dhabi Egyetem életében elsőként adott klasszikus zenei esemény, az Európa Nap Koncert volt, ahol az emírségek több jelentős közéleti személyisége és üzletembere is részt vett. Az impozáns helyszínek mellett a művészek iskolákban és egyetemeken is népszerűsítették európai és magyar szerzők műveit.

A fiatal zenészek egy hetet töltöttek a közel-keleti országban és felkészült, érett, a klasszikus zenében jártas, egyre növekvő rutinnal rendelkező művészként mutatkoztak be. A koncertek programjait Haydn, Liszt és Bartók zongorára, hegedűre és csellóra írt duóiból, trióiból állították össze.

 

 

Hallgatóink sikere mellett nagy örömünkre szolgált az is, hogy a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont által kiadott, Liszt életéről szóló plakátkiállítást több helyszínen is bemutatták.