Daniel Skála cimbalom mesterkurzusa

2014. április 16.

Daniel Skála, napjaink egyik legsikeresebb ifjú cimbalom művésze, több nemzetközi verseny díjazottja, mesterkurzust tart a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak.

 

A kurzus időpontja:
2014. április 24-25. 10:00-18:00
 

A kurzus zárókoncertjének időpontja:
2014. április 25. (péntek) 16:00
 

Helyszín:
Semmelweis utcai épület, 110. terem
(V. Budapest, Semmelweis u. 12.)

 

 

Daniel Skála, napjaink egyik legsikeresebb ifjú cimbalom művésze, több nemzetközi verseny díjazottja, mesterkurzust tart a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak.

Daniel a Zeneakadémián végzett cimbalom szakon, Szeverényi Ilona osztályában, majd karvezetést és zeneszerzést hallgatott az Ostravai Egyetemen és Konzervatóriumban, végül 2013-ban Ph.D diplomát szerzett Zeneelmélet és Zenepedagógia témában, valamint 2008 óta cimbalmot tanít az Ostravai Konzervatóriumban.

Számos versenygyőzelme közül kiemelkedő, hogy négyszer is elnyerte a Valašské Meziříčí Nemzetközi Interpretáció Verseny első helyezését, az "Eurotalent 2000" versenyen, amely Banská Bystrica-ban került megrendezésre, pedig harmadik helyezést ért el.

Daniel Csehországban és külföldön is rendszeresen fellép szólóban, valamint neves cseh és európai zenekarok meghívásának tesz eleget. A repertoárjában főként a barokk és a kortárs zenére koncentrál, de a népzenei hagyomány átörökítésével is szívesen foglalkozik. A koncertek alkalmával saját szerzeményeit is rendszeresen előadja.

Daniel Skála jelenleg két népzene és néptáncegyüttessel is azon dolgozik, hogy a cseh népzenei régiók hagyományvilágát minél autentikus interpretációkon keresztül közvetítsék a közönség felé.

 

A mesterkurzusra aktív és passzív jelentkezőket is várunk, a részvétel a kurzuson és a koncerten is ingyenes.

A passzív résztvevőknek 2014. április 22-ig, az alábbi e-mail címen lehet jelentkezni: borzi.zoltan[kukac]zeneakademia.hu

Címkék