David Lang zeneszerző mesterkurzusa és előadása

2014. október 7.

A budapesti kortárs zeneszerető közönség október végén lehetőséget kap arra, hogy Amerika legtöbbet játszott zeneszerzőjével találkozzon, és közvetlen közelről megtapasztalja a nagysikerű komponista, David Lang kortárs zenéjét. A Musical America's 2013 Composer of the Year cím és a Carnegie Hall's Debs Composer's Chair for 2013-2014 címek viselője Budapest legújabb zenei centrumában, a BMC-ben (1093 Budapest, Mátyás utca 8.) tart mesterkurzust és nyilvános előadást az amerikai kortárs zenéről.

2014. október 27-én, hétfőn

  • 15:00-17:00 Zártkörű mesterkurzus zeneszerző hallgatóknak
  • 17:00-18:30 Nyilvános előadás Az amerikai kortárs zeneszerzés és az ütőhangszerek szerepe a kortárs zenében címmel
  • 19:00-21:00 A Zeneszerző Fórum keretében - Mesterkurzus zeneszerző hallgatóknak

Az esti mesterkurzust aktív és passzív státuszban is meghirdetjük, melyre jelentkezni Belicza Júliánál lehet a belicza.julia[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

Aktív résztvevők számára a jelentkezés határideje október 17. péntek 12:00 óra. A jelentkezéshez kérjük csatolni a kottáját és lehetőleg a hangfelvételét is a darabnak, melyet a hallgató a mesterkurzuson be szeretne mutatni.

Passzív résztvevők számára a jelentkezési határidő: október 24. péntek 12:00 óra



 

David Lang számos rangos díj nyertese, többek között Pulitzer díjjal is kitüntették a Carnegie Hall megbízására, a Paul Hillier által vezetett Theatre of Voices énekegyüttes számára írt the little match girl passion című szerzeményéért.

Legfrissebb munkái közül említésre méltó például a Schubert zenéjén alapuló dalciklus, death speaks címmel, melyet olyan híres rock zenészek adnak elő, mint például Bryce Dessner a The National együttesből, vagy Shara Worden a My Brightest Diamond-ból; a man made című versenymű, mely a So Percussion kvartett és a BBC zenekar számára íródott; a the whisper opera című, az International Contemporary Ensemble és Tony Arnold szoprán hangjára írt darab; a love fail című egész estés műve, az Anonymus 4 régizenei énekegyüttes számára; a reason to believe, a Trio Medieval és a Norvég Rádió Zenekar részére; a concerto (world to come) a csellista Maya Beiser és a Norrlands Operans Symhoniorkester felkérésére; a writing on water a London Sinfonietta számára, és a the difficulty of crossing a field című opera a Kronos Quartet-tel.

Címkék