Devich János a Liszt Születésnapi Fesztiválról

2011. október 25.

Felemelő élményekkel lettek gazdagabbak azok, akik a Liszt Ferenc Emlékmúzeumban az elmúlt hétvégén megrendezett Liszt-Fesztivál koncertjeit figyelemmel kísérték. A 14 hangversenyen változatos, színes, az egész életmű keresztmetszetét és annak minden korszakát bemutató műsorok kiváló művészek, javarészt Egyetemünk tanárai előadásában hangzottak el.

 

Bátran állíthatjuk, hogy a Zeneakadémia Zenekarának és Énekkarának Bayreuth-i szereplése mellett ez a Fesztivál az emlékező és ünneplő esztendő egyik csúcspontja volt.

 

Köszönet ezért Domokos Zsuzsának, a Múzeum igazgatóasszonyának, a Fesztivál megálmodójának, köszönet a végig magas hőfokon muzsikáló művészeknek, és mindenkinek, aki akár anyagi, akár szervezési, akár egyéb segítséggel hozzájárult a sikerhez.

 

A Régi Zeneakadémia nagytermét szinte végig megtöltő közönség hálás tapssal ünnepelte a "Hírhedett Zenész" hangzó örökségét, és persze művészeinket, jelezve, hogy a jól megtervezett és megszervezett Liszt Fesztivál emlékezetes élményt jelentett számukra.

 

A Fesztivált egy-egy koncerten megtisztelte jelenlétével Mádl Dalma asszony és Szőcs Géza, a Fesztivál fővédnöke, a NEFMI államtitkára.

 

Devich János

professzor emeritus