Dirk Elsemann és Ronny Krippner orgona improvizációs mesterkurzusa

2015. január 20.

 

A kurzus beosztása:

Dirk Elsemann: 2015. január 24. (szombat) 19.00-21.00 Müpa

Ronny KRIPPNER: 2015. január 26. (hétfő) 10.00- 17.00 Bach terem

 

A kurzus ingyenes és nyitott, de külsős csak passzívra jöhet.

Jelentkezni az online űrlapokon lehet:


Jelentkezési határidő: január 23.

 

Ronny Krippner orgonaművész személyében különleges módon ötvöződik kettős nemzeti identitása és zenei sokszínűsége. A bajor születésű művész orgona és egyházzenei tanulmányait még Németországban, Regensburgban kezdte, majd Angliában, Exeterben folytatta. Az orgona mellett folyamatosan képezte magát híres  templomi kórusokban ill. mellett (Regensburger Domspatzen, Exeter Cathedral Choir), kórustagként, vagy karnagyként. Mester diplomájának megszerzése óta különböző neves angliai katedrálisok ill. iskolák orgonistája és kóruskarnagya. Jelenleg a Croydon Minster and Whitgift School vezető orgonistája és a kórusélet irányítója, valamint az orgonaimprovizáció tanára a Birmingham illetve a Trinity Laban Conservatoire-okban.

http://www.ronnykrippner.com/

http://insidecroydon.com/2014/10/28/bavarian-who-has-school-and-minster-singing-from-same-page/

Rendszeresen koncertezik a világban, számos CD-t adott ki. Az orgona improvizáció egyik elismert művésze, képességeit Olivier Latry, Naji Hakim, Anders Bondeman, Jos van der Kooy, Hans Haselböck, Loïc Mallié, David Briggs és Daniel Roth kurzusain fejlesztette tovább, 2009-ben két díjat nyert a Biarritz-i improvizációs versenyen.

 

Dirk Elsemann

 

Az 1977-es, westfáliai születésű Dirk Elsemann 7 éves korában kezdte orgonatanulmányait,  már 12 éves korában a bocholti templomok orgonistája volt. Orgona és egyházzenei tanulmányait a düsseldorfi Schumann Egyetemen, és a berlini Művészeti Egyetemen végezte 1997 és 2004 között, Stefan Schmidt, Leo van Doeselaar, Erwin Wiersinga, Paolo Crivellaro, Wolfgang Seifen, Raimund Wippermann, Uwe Gronostay alatt. Emellett a következő tanároknál vett részt orgona vagy improvizáció mesterkurzusokon: Anders Bondeman/Stockholm, Helmut Deutsch/Saarbrücken, Jon Laukvik/Oslo, Peter Planyavsky/Bécs, Jan Raas/Utrecht and Daniel Roth/Párizs, Wolfgang Seifen/Kevelaer. Már végzése előtt, még 2003-ban elkezdett orgonaimprovizációt tanítani a berlini egyetemen. Számos nemzetközi verseny díjazottja, már 17 éves korában országos zenei versenyt nyert improvizációjával, 1999-ben a Gottfried Schreuer díj nyertese. Rendszeresen koncertezik Európában, és számos CD-t adott ki. 2004 és 2008 között a Berlin-Wilmersdorf-ban található Steinmayer romantikus orgona restaurációs és bővítési munkálatait vezette.

http://www.dirkelsemann.de/startseite.html

 

Címkék