Díszoklevelet vehettek át a Zeneakadémia több évtizede végzett diákjai

2024. szeptember 3.

Számos egykori növendék személyesen vette át arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem immár hagyományos díszoklevél-átadó ünnepségén.

Az eseményen Dr. Kutnyánszky Csaba oktatási rektorhelyettes köszöntötte a megjelenteket, felidézve az elmúlt tanév egyik legnagyobb sikerét, hogy a Zeneakadémia a QS szakterületi rangsorában kimagasló eredményt, a világranglista 22. helyezését érte el, jelentős előrelépéssel az előzőhöz képest.

Fotó: Felvégi Andrea / Zeneakadémia
 


A siker fogalmánál maradva úgy fogalmazott: az intézmény szempontjából ez a volt és jelenlegi oktatók, valamint volt és jelenlegi hallgatók sikereiből áll össze, ennek a sikertörténetnek részei a díszoklevelet átvevő volt növendékek is. „Amikor a diplomákat megkapták, egy útlevelet vehettek át, amelyen Liszt neve volt a minőség pecsétje. Önök hitet tettek Liszt szellemi öröksége, nagy elődeink és a Zeneakadémia küldetése mellett” – mondta.

Hangsúlyozta azt is, hogy a díszoklevelek átadása az év legfelemelőbb eseménye, hiszen akik most átveszik ezeket, megerősítik azt, hogy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nagy családjához tartoznak, az intézmény pedig kifejezi tiszteletét és nagyrabecsülését az életpályájuk iránt. Végezetül gratulált az 50 év elteltét jelző arany, a 60 év után járó gyémánt, a 65 év múlttal bíró vas és a bámulatra méltó 70 év távlatát jelző rubindiplomákhoz, kiemelve, hogy tiszteletet parancsoló névsor áll előttünk, tiszteletet parancsoló életpályákkal.

Az eseményen készült hivatalos fotók IDE KATTINTVA tölthetők le.

Fotó: Felvégi Andrea / Zeneakadémia