Dr. Batta András előadást tart Beethovenről a Budavári Evangélikus Szabadegyetemen

2020. december 3.

Online követhető a Budavári Evangélikus Szabadegyetem következő előadása, amelyen Dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem korábbi rektora beszél Beethovenről december 14-én 19 órai kezdettel.

Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök rövid áhítatát követően a zenetörténész professzor Beethoven bolygói – Gondolatok születésének 250. évfordulóján címmel tartja meg előadását. Az élő videó alatt kérdések feltevésére is van lehetőség.

Amint a gyülekezet közleménye felidézi, idén 250 éve született Beethoven, de zenéje, szelleme minden történelmi korban, más és más miatt aktuális. Ma talán leginkább azért, mert megerősíti, vagy akár visszaadja a hitünket a világban, amelyet eredetileg nekünk teremtettek, és csodák tömegével vesz körül bennünket. Az öreg és süket Beethoven belülről hallotta meg mindezt, és hozta létre élete utolsó évtizedében műről műre a maga bolygóit: isteni érintéseket földi szenvedései között. Az előadás ezek körül a bolygók körül kering, és oszt meg pillanatfelvételeket különleges zenei tájakról, víziókról.

A Budavári Evangélikus Szabadegyetem perselypénzét mindig egy rászoruló gyülekezet támogatására gyűjtik, idén Nagycserkesznek. A településen a Magyar Falu Program részeként egy pályázatból az üresen álló parókiát újítják fel és látják el funkcióval. Az alagsorban ifjúsági alkalmak tarthatók majd, a földszinti és emeleti helyiségekben idősek klubja, főzőtanfolyam, baba-mama klub, közösségi mosoda és iroda kap majd helyet.

Az adományokat A Budavári Evangélikus Egyházközség számlájára lehet eljuttatni: Budavári Evangélikus Egyházközség, OTP Bank 11702036-22377827-00000000, a közleménybe kérjük írják bele: Adomány Nagycserkesznek. Közvetlenül a Nagycserkeszi Evangélikus Egyházközségnek is lehet támogatást adni, OTP Bank, 11744003-20930064, a közleménybe a gyülekezet kéri, hogy írják bele: Budavári Szabadegyetem adománya.