Dr. Batta András Prima Primissima-jelölt

2012. december 1.

Dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora az idei Prima Primissima-jelöltek közé került. Zenetörténészi pályafutása során kutatta Liszt Ferenc, Weiner Leó, Richard Strauss zenéjét, valamint az osztrák-magyar operettek világát, de ugyancsak kiemelt figyelmet szentelt a Zeneakadémia története tanulmányozásának is. Operakalauza eddig 10 nyelven jelent meg. A zenei ismeretterjesztés valamennyi ágát műveli. Kiemelkedő pedagógiai érzékének köszönhetően már 1977-ben a Zeneakadémia tanári karának a tagjai közé került.

 

Rektori kinevezését (2004.) követően a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetet is intézményei közé fogadta az egyetem. Dr. Batta András nevéhez fűződik az egyetemi szintű népzenei képzés elindítása, a jazzképzés egyetemi rangra emelése, az intézmény nemzetközi kapcsolatrendszerének kibővítése és a megújuló Zeneakadémia megálmodása, az azt segítő nagyszabású európai uniós projekt irányítása.

 

A díjátadó gála 2012. december 7-én kerül megrendezésre. Dr. Batta András bemutatkozó adatlapja ide kattintva érhető el.