Együttműködés kezdődött a Zeneakadémia és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között

2023. október 25.

A megállapodás alapján kulturális és zenei élményeket nyújt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a társintézmény hallgatóinak.

Dr. Vigh Andrea, a Zeneakadémia és Dr. Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora a minap írták alá a szerződést, amellyel a felek kinyilvánítják együttműködési szándékukat, felajánlják szellemi kapacitásaikat egymásnak, továbbá kialakítják a kölcsönösen előnyös és példaértékű közös tevékenységek kereteit, amelyekkel eredményeket tudnak elérni. A dokumentumban olvasható, hogy a két felsőoktatási intézmény elkötelezett az intellektuális és kulturális erőforrások megosztása mellett, és hangsúlyosan szerepel, hogy mind a társadalom, mind a felsőoktatás számára fontos a közös tevékenységek és projektek kialakítása.

 

fotó: Szilágyi Dénes

 

Az együttműködés lényegi eleme, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói szélesebb körű kulturális élményekhez juthatnak azáltal, hogy a Zeneakadémia lehetőséget biztosít számukra egyéni vagy csoportos, kedvezményes koncertlátogatásra és műemlék főépületét bemutató vezetett túrákra. Az együttműködés aláírásával a Zeneakadémia ismét megerősíti, hogy magától értetődően vállalja a klasszikus zene, a jazz és a népi muzsika terjesztésének társadalmi küldetését, ezzel is segítve a jövő hangversenyközönségének kinevelését.

Az együttműködés a kultúra és az oktatás területén új szintre emeli az egyetemek közötti kapcsolatokat, és lehetőséget teremt a két fél számára a közös munka fejlesztésére, a kulturális élet gazdagítására.