Együttműködési megállapodást kötött a Zeneakadémia és a terni konzervatórium

2024. január 29.

Dr. Kutnyánszky Csaba rektorhelyettes Roberto Antonellóval, a Conservatorio statale di musica G. Briccialdi igazgatójával, az olasz zenei felsőoktatási intézmények szövetségének vezetőjével tárgyalt az Umbria tartománybeli városban.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemnek régóta van Erasmus-megállapodása az olaszországi konzervatóriumok hálózatának különböző tagjaival, köztük a legjelentősebbekkel. A Terni városában folytatott megbeszélésen a két intézményvezető áttekintette egyetemük helyzetét, a két ország zenei felsőoktatásának fejlődési irányait.

 

Dr. Kutnyánszky Csaba Roberto Antonello igazgatóval (jobbra) és Gioia Filocamóval (balra), a Briccialdi Konzervatórium oktatójával és nemzetközi koordinátorával

 

Dr. Kutnyánszky Csabának a vendéglátók bemutatták a Briccialdi Konzervatórium oktatási portfólióját és annak fejlesztési terveit. Az utazás legfontosabb céljaként pedig együttműködési megállapodás született a két intézmény között, megerősítve a közös jelenlétet az európai fejlesztési projektekben. Emellett a vezetők úgy határoztak, hogy közös uniós pályázatban vesznek részt partnerekként, további intézmények bevonásával. Az olasz fél kinyilvánította szándékát a Zeneakadémia által fejlesztett, zeneoktatási célú applikációk honosításában is.