Élőben közvetítjük a Karvezető Versenyt és Konferenciát

2022. március 18.

A Lantos Rezső Karvezető Versenynek március 19-én, a XVIII. Magyar Karvezető Konferenciának március 20-án ad otthont a Zeneakadémia.

Idén 16. alkalommal hirdette meg az egyetem Karmester és Karvezető Tanszéke és a Lantos Rezső Alapítvány a Fiatal Karvezetők Versenyét Lantos Rezső Emlékére. A megmérettetés célja, hogy fórumot teremtsen a fiatal, egyetemi és főiskolai hallgatók részére ahhoz, hogy megmutathassák tudásukat, és pártatlan zsűri előtt bizonyíthassák művészi, pedagógiai rátermettségüket. Tavaly a pandémia miatt csak zongora előtt volt lehetőség vezényelni, idén azonban újra kórus előtt bizonyíthata tizenkét versenyző. A zsűri elnöke Ordasi Péter Liszt Ferenc-díjas karnagy, további tagjai pedig Gráf Zsuzsanna, Gerenday Ágnes és Kocsis-Holper Zoltán. A március 19-i verseny elődöntője 9 órakor, a döntő 15 órakor kezdődik, eredményhirdetés 18.30–19.00 körül várható.

Nyitány a barokkra – Gyakorlatban használható fortélyok a legnagyobb formaalkotó korszakból címet kapta a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) által szervezett idei Magyar Karvezető Konferencia, melyen Kamp Salamon, Papp Ágnes, Kállay Gábor, Klembala Géza, Mindszenty Zsuzsánna és Aranyos Ágota tartanak 10 órától előadást, majd 16.50-től a Simplicissimus Kamaraegyüttes ad zárókoncertet. A konferencia részletes programja megtalálható a KÓTA honlapján.

A hétvégi eseményeket IDE KATTINTVA lehet élőben követni.