Előkelő helyezéseket értek el diákjaink a Generace Zeneszerzőversenyen

2021. április 8.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem két hallgatója kiemelkedően szerepelt a Visegrádi Négyek zeneakadémiáinak megméretésén, a csehországi Ostravában megrendezett idei Generace Zeneszerzőversenyen.

A 30 év alatti komponisták számára meghirdetett eseményen a magyar zsűritag Tihanyi László volt, mellette a cseh Milan Báchorek, Ivan Kurz, Hanuš Bartoň és Vít Zouhar, a lengyel Alexander Lasoń, illetve a szlovák Jevgenij Iršai voltak a testület tagjai.

Az idén március 29-én, online megrendezett versenyre rekordszámú, összesen 86 kompozíció érkezett be. A grémium pontozása után alakult ki a végső sorrend az egyes kategóriákban. E szerint a legfeljebb 30 éves zeneszerzők mezőnyében a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem két hallgatója is díjat nyert: harmadik helyezést ért el Lázár Dániel TMA zeneművésztanár–zeneszerző szakos diák (főtárgy tanárai: Serei Zsolt, Tornyai Péter) Melodic atmospheres című kompozíciójával, a legfeljebb 21 éves alkotók kategóriájában pedig 1. díjat nyert Mihalicza Csenge BA III. éves zeneszerzés szakos növendék (főtárgy tanárai: Varga Judit, Tornyai Péter) Hat zongoradarab című kompozíciójával.

A díjnyertes kompozíciókat június 2-án koncerten mutatják be.

 

Mihalicza Csenge és Lázár Dániel

Címkék