Erste az elsőkért ösztöndíj - ünnepélyes díjátadó

2011. november 17.

Újszerű tehetségtámogató ösztöndíjprogramot dolgozott ki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel és annak Baráti Körével közösen az Erste Bank Hungary Zrt. az idén.

 

Az „Erste az elsőkért” néven futó ösztöndíjprogram rendkívüli sikert aratott a tehetséges hallgatók körében, hiszen összesen közel 120 pályázó közül 31 diákot támogat a bank az idei tanulmányi félévekben. Pályázni három kategóriában lehetett: havi ösztöndíj, lakhatási támogatás vagy egyéni projektek. A legnépszerűbbnek ez utóbbi bizonyult, amely a díjazott számára lehetőséget biztosít, a különböző versenyeken és kurzusokon való részvételre. Az ösztöndíj összegét a beérkezett pályázatok függvényében állapította meg egy külön e célra létrehozott zsűri.

 

A díjazott hallgatók 2011. november 17-én a régi Zeneakadémián vehették át oklevelüket, melyet Danks Emese, az Erste Bank Hungary Zrt. kommunikációs igazgatója, dr. Batta András, rektor és dr. Szabó Vilmos, a Zeneakadémia Baráti Kör elnöke adtak át.

 

A díjátadást követően néhányan a díjazott hallgatók közül (Jámbor Janka cselló, Nagy Míra zongora, Beregi András tuba, Rab Gyula tenor Alter tanárnő zongorakíséretével) egy rövid koncerten mutatták meg tehetségüket.

 

Danks Emese elmondta: a bank örömmel támogatja a Zeneakadémia fiatal tehetségeit, akik egyedülálló és univerzális értékeket testesítenek meg és hoznak létre. A zene nyelve nemzetközi, így ezek az ígéretes művészek világszinten járulhatnak hozzá a magyar kultúra ápolásához és a magyar sikerek gyarapításához.

 

 

Magyarország második legnagyobb lakossági bankjaként az Erste Bank kiemelkedő fontosságú kérdésként és a stratégiájának részeként kezeli, hogy ne csak a színvonalas és sokrétű pénzügyi szolgáltatásai révén érje el az ügyfeleit, hanem aktívan részt vállaljon a társadalmat foglalkoztató ügyekben. Az Erste Bank a hazai pénzügyi szolgáltatók közül a magyar kultúra egyik legnagyobb támogatója. Ennek keretében elsősorban zene- és képzőművészeti projekteket, kezdeményezéseket támogat.

 

A díjazottak névsora:

 

Agód Alíz

Ambrus Orsolya Mária

Bán Máté

Barát Adrienn

Bekker Péter

Beregi András

Blága Péter

Bodoczki Ernő

Boros-Guessous Majda Mária

Fehér Dominika

Fejérvári János

Fülöp Gergely

Gulyka Péter

Jámbor Anna

Jámbor Janka

Kiss Petra

Modrián Ildikó

Nagy Mira

Petrus-Bölöni Áron

Rab Gyula

Rácz Balázs

Seres Kata

Somogyi Lili

Szabó Dániel

Szalai Éva

Szász Szabolcs

Szkordilisz Emília

Tóth Márk Antal

Ujj Tibor

Vámosi Katalin Mária

Varga Evelin

 

 

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak!