Farkas Gábor és Banda Ádám nagysikerű koncertjei Vietnamban

2010. február 4.

Farkas Gábor, Egyetemünk Doktori Iskolájának hallgatója és fiatal tanársegéde, valamint Banda Ádám végzős hallgatónk voltak annak a két gálakoncertnek a főszereplői, amelyeket a magyar – vietnami diplomáciai kapcsolatfelvétel  60. évfordulójának alkalmából rendeztek Hanoiban.

 

 

A két koncert az évfordulós ünnepségek fénypontjaként, a Hanoi Operaházban került megrendezésre, a Vietnami Filharmonikus Zenekar közreműködésével. Az esteknek óriási médiavisszahangja volt, fiatal zenészeink óriási sikert arattak, a koncertek közönsége extatikus rajongással fogadta őket. Személyes bemutatkozásukon túl, koncertjük a magyar zenei örökség megismerését is szolgálta, műsorukon Liszt, Hubay és Weiner művek is szerepeltek! "A zene összekötő híd lett a két nemzet között" - írták az újságok.

 

A Vietnami Filharmonikus Zenekar zeneigazgató-karmesteréből és a zenekar tagjaiból is elismerést és csodálatot váltott ki a fiatal magyar előadóművészek tehetsége: "Igen ritkán adatik meg, hogy ilyen tehetségek érkezzenek Vietnamba. Különösen sajnálják, hogy ha Magyarországon ilyen különleges virtuóz művészek „teremnek”, miért nem hallhatja őket a vietnami közönség. Általános vélemény, hogy Banda Ádám és Farkas Gábor szereplése, a koncertjeik sikere évek múlva is beszédtéma lesz a hanoi zenerajongók körében".

 

Banda Ádámot a koncerteket megelőzően kisebb sérülés érte a bal mutatóujjának hegyén, így a koncertet beragasztott ujjal játszotta végig. A közönség által követelt ráadást csak kis késéssel tudta teljesíteni, mert a bevérzett ujját újra át kellett kötni!