Farkas Gábor nyerte a rangos 6. Nemzetközi Liszt Zongoraversenyt Weimarban

2009. november 2.

Farkas Gábor, egyetemünk Doktori Iskolájának hallgatója,  és a Zongora Tanszék fiatal tanársegéde nyerte a  rangos 6. Nemzetközi Liszt Zongoraversenyt, melynek az idén Weimar és Bayreuth -  Liszt életének meghatározó városai  - adtak otthont.

A versenyen közel hatvanan indultak a világ minden tájáról, három előzetes  forduló után a döntőbe három versenyző került. Itt Farkas Gábor Liszt A-dúr zongoraversenyét játszotta, melyet nemrég hallhatott tőle a magyar közönség a Musashino Zeneakadémia zenekarának kíséretében. A szigorú és nagytekintélyű nemzetközi zsűri egyöntetűen Farkas Gábor produkcióját ítélte a legjobbnak, a második helyezett Oleksandr Poliykov lett Ukrajnából, a harmadik helyen a kínai  Lin Zi Pan végzett.

Farkas Gábor az 1. díj mellett két különdíjat is elhozott, a rangos közönségdíjat és sokoldalúságát bizonyítandó a legjobb Haydn-interpretáció különdíját is!

Az első helyezéssel a számtalan további koncertmeghívás és rádiófelvétel mellett 10.000 eurós pénzjutalom jár. A nyertesek gálakoncertjét november 3-án tartják a weimari Stadthalléban.

Gábor győzelméhez ezúton is gratulálunk!

További információk a verseny honlapján találhatók.