Február 25-én szakmai napon mutatja be a Zeneakadémia az online zeneoktatást segítő PRESTO projektet

2023. február 7.

Az uniós stratégiai partnerségi programban megvalósuló módszertani anyagok megismerésére várják az ének-zenetanárokat, kórusvezetőket és zeneiskolai hangszeres- és szolfézstanárokat a Kodály Intézet tanárai, az eseményre alább lehet regisztrálni.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete által vezetett PRESTO – Practices and Resources for Equipping Schools to Teach Music Online, az Európai Unió által támogatott Erasmus+ Stratégiai partnerségi projektben részt vesz Írország egyik vezető egyeteme, a Dublin City University, az írországi kórusok egyesülete (Sing Ireland), a skót nemzeti ifjúsági kórus (NYCOS) és a Colourstrings nevű, magyar zeneművészek által Finnországban bevezetett oktatási módszert alkalmazó cég, a Caprice Oy található, mindannyian neves szakértőiket delegálták.

A projekt címében is sugallja, hogy az iskolai ének- és zenetanítás online formájához nyújt segítséget olyan oktatási csomagokkal, amelyben módszertani leírások, tanári segédletek és rövid oktatóvideók találhatók, olyan újszerű megközelítések, melyek segítik a zenebefogadást, kinyitnak eddig kevéssé ismert kapukat. A Kodály Intézet arra törekszik, hogy olyan anyagok készüljenek el, amelyek a szorosan vett online tanítási technikák mellett bemutatnak olyan újszerű eszközöket is, melyek az online mód mellett a személyes jelenléttel történő oktatásban is hasznosíthatók.

A szakmai napon reprezentatív bemutatót tartanak az elkészült módszertani anyagokból a Kodály Intézet neves tanárai (Barabás Edina, Fűri Anna, Körtvési Katalin, Dr. Nemes László Norbert, Novák Anikó, Rozmán Lajos, Tóth Réka), és megismerhetők a fiatal zeneszerző generáció kiemelkedő képviselője, Balogh Máté által kifejezetten a projekt számára, pedagógiai céllal komponált rövid kórusműveket is.

A konzorcium résztvevőinek nevéből is látható, hogy a zeneoktatás mindhárom területét érintik a projekt fejlesztései, így az ingyenes szakmai napon általános és középiskolai ének-zenetanárok, kórusvezetők és zeneiskolai hangszeres- és szolfézstanárok érdeklődésére számítanak a szervezők, akik kérik azokat, akik visszajelzésük ellenére nem tudnak részt venni a programon, jelezzék a szervezőknek. A terem befogadóképessége miatt a maximális jelentkezési létszám 70 fő.

 

Helyszín: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Kupolaterem, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Időpont: 2023. február 25. (szombat), 10:00–10:30 regisztráció, 10:30–17:00 szakmai program

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni IDE KATTINTVA lehet.

Jelentkezési határidő: 2023. február 18.

A szakmai napért 6 óráról kérésre tanúsítványt adnak, amelyet a munkáltató a 7 évenként teljesítendő 120 órába beszámíthat. (A tanúsítvány a jelentkezési űrlap kitöltésekor kérhető.) A szakmai nap online is követhető, a link később lesz elérhető.

További információ Tóth Rékától kérhető a toth.reka[kukac]zeneakademia.hu címen.

 

A projekt azonosítója: 2020-1-HU01-KA226-SCH-094095

 

A projektet az Európai Bizottság támogatta.