Felhívás karvezető továbbképzésen való részvételre

2010. március 8.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karmester és Karvezető Tanszéke 30 órás karnagyi továbbképzést szervez 2010. április 29. és május 2. között.

 

A továbbképzés a régi zenei előadásmód, valamint a XX. századi és kortárs magyar szerzők műveinek betanítási, vezényléstechnikai és interpretációs kérdéseit öleli fel.

 

A továbbképzés kezdete: 2010. április 29. (csütörtök) 13.00 óra, befejezése május 2. (vasárnap) 17.00 óra.

A továbbképzés helye: LFZE Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete (Kecskemét, Kéttemplom köz 1.)

 

A továbbképzésnek részvételi díja nincs, az OKM támogatásának köszönhetően a részt vevők szállását, ellátását és a képzés költségét is a szervezők állják.

 

A képzésen részt vevők számára a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanúsítványt ad ki.

 

A képzés gyakorlati és elméleti ismereteket ad, melynek során vezényléstechnika, kargyakorlat, repertoárismeret, szerzői jogi ismeretek, kórusmódszertan, kórushangképzés területei is helyet kapnak. A kurzus oktatói: Párkai István, Kollár Éva, Hartyányi Judit, Jobbágy Valér és Kutnyánszky Csaba.

 

A kurzus hangversennyel zárul, amelyen a résztvevők a tanfolyamon tanult műveket vezénylik a gyakorló kórusok közreműködésével. Közreműködik az Aurin Leánykar (vezetője: Durányik László), valamint a Cantus Nobilis Vegyeskar (karnagy: Laczkó János).

 

A jelentkezés feltétele a szakirányú főiskolai vagy egyetemi végzettség igazolása. (A jelentkezéshez kérjük mellékelni a diploma másolatát!) A továbbképzés hallgatói létszáma maximum 15 fő.

Jelentkezési határidő: 2010. március 31.

 

A jelentkezés elfogadását követően küldjük a továbbképzés részletes programját és a feldolgozandó művek kottáját. (A szervezők térítésmentesen biztosítják a kottákat résztvevőknek.)

 

Jelentkezni postai úton és e-mailben is lehet, a kitöltött jelentkezési lap felhasználásával, a diploma-másolat és szakmai önéletrajz mellékelésével.

Postai cím: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karmester és Karvezető Tanszéke, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. (Dr Kutnyánszky Csaba)

E-mail: kutnyanszky [dot] csaba [at] lisztakademia [dot] hu (tárgy: továbbképzés)

 

A továbbképzéssel kapcsolatban további információ kérhető a fenti címen, vagy a (30) 602-0841-es telefonszámon.

 

 

 

                                                                                                          Kutnyánszky Csaba DLA

                                                                                                                 egyetemi docens,

                                                                                                       Karvezetés szakcsoport-vezető

 

 

 

Budapest, 2010. március 3.