"Fischer Annie művészetének ma is élnie kell"

2013. július 3.

A legendás zongoraművésznő születésének 99. évfordulóján, 2013. július 5-én sajtónyilvános beszélgetést rendez a Zeneakadémia, melynek kapcsán Székely György orvosdoktorral készített interjút a Fidelio.hu.

A legendás zongoraművésznő születésének 99. évfordulóján, 2013. július 5-én sajtónyilvános beszélgetést rendez a Zeneakadémia. Székely György orvosdoktort, Fischer Annie művészetének egyik tevékeny csodálóját - aki nem mellesleg az idén 30 éves Semmelweis Vonósnégyes tagja, amatőr hegedű- és gitárművész - Fischer Annie kevésbé exponált arcairól, a jubileum jelentőségéről, és a formálódó tervekről kérdezte a Fidelio.hu.

 

Fischer Annie

 

"Batta Andrással, a Zeneakadémia rektorával arra gondoltunk, hogy A századik év: Fischer Annie címmel sajtónyilvános beszélgetést rendezünk azon a napon, amikor Fischer Annie századik életévébe lépne.  Az a célunk, hogy felhívjuk a hazai és a nemzetközi figyelmet az évfordulóra, valamint régi és új támogatókat nyerjünk meg az ügynek, Fischer Annie páratlan művészetének terjesztéséhez, hogy ne merüljön feledésbe a 20. század egyik legnagyobb magyar művészének életműve" - nyilatkozta dr. Székely György, aki beszélt Fischer Annie háború utáni fénykorának kontextusáról, művészetének nemzetközi megítéléséről, deazt is elmesélte a Fidelio.hu-nak, hogyan került kapcsolatba Fischer Annie művészetével.

 

A teljes interjú ide kattintva olvasható el.