Fodor Eszter nyerte a Lukács Pál Országos Brácsaversenyt

2022. április 25.

Három év után újabb versennyel tisztelgett a Zeneakadémia Vonós Tanszéke Lukács Pál brácsaművész, a felsőfokú magyar brácsaoktatás megalapítójának emléke előtt.

A 2022. április 23-án és 24-én rendezett megmérettetés zsűrijében helyet foglalt Lukács Pál egykori tanítványa, Bársony László brácsaművész és -tanár, valamint Láposi János brácsaművész, aki szintén a Vonós Tanszék oktatója, Balogh Máté zeneszerző, a Zeneelméleti Tanszék és Kodály Intézet adjunktusa, Fejérvári János brácsaművész, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának szólamvezetője és Várnagy Mihály brácsaművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar korábbi szólamvezetője.

 

 
 A versenyzők és a zsűri tagjai (a képre kattintva galéria nyílik)

 

Az első díjat Fodor Eszter, a Kunstuniversität Graz növendéke nyerte, a 2. díjat megosztva kapta a Zeneakadémia két hallgatója, Görbicz Barnabás Fülöp mélyhegedűművész-tanár szakos és Mevsim Engin MA I. éves diák, a harmadik helyezett pedig Dauner Kinga lett, aki tavaly végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, jelenleg a koppenhágai Király Akadémián tanul.

A zsűri a dobogós helyezések mellett különdíjakat is kiosztott. A Hungaroton különdíját Molnár Dorina Anna, a Zeneakadémia hallgatója kapta, az Universal Music Publishing Editio Musica Budapest különdíját Balogh Máté darabjának legjobb előadásáért Mevsim Engin vehette át. Kalocsai Eszter, aki 2020-ban végzett Budapesten, a Zeneakadémia különdíjában részesült. Fodor Eszter az első díj mellett a Magyar Rádió és a Bartók Béla Emlékház különdíjaként egy-egy önálló esten kap a közeljövőben bemutatkozási lehetőséget.

 
 Fodor Eszter átveszi Bársony Lászlótól, a zsűri elnökétől az első díjat és a különdíjakat (a képre kattintva galéria nyílik)
 

 

Az esemény a Magyar Művészeti Akadémia támogatásának köszönhetően valósult meg.

Címkék