Gelléri András nyerte az idei Creative Art Díjat

2019. szeptember 27.

Az ötödik alkalommal megrendezett Creative Art verseny idei első és második helyezettje is egyetemünk zeneszerzés szakos hallgatója, Gelléri András és Csernovkszy Márk lett. A harmadik helyet pedig az intézményünkben végzett Kovács Gergő zongoraművész szerezte meg.

Kőszegen, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetében tartották szeptember 21-én a Vukán György által alapított Creative Art versenyt. Az ötödik alkalommal rendezett megméretésen a versenyzőknek műfaji korlátok nélkül, improvizációra épülő spontán zeneszerzői és alkotói tudásuk alapján kellett egy megadott témára és egy saját ötletre 5-20 perces rögtönzött, ám formailag teljes darabot előadniuk.

Az első helyezett Gelléri András lett, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem MA zeneszerző szakirányának másodéves hallgatója, a második pedig Csernovszky Márk, intézményünk BA klasszikus zeneszerzés szakának elsőéves diákja. A harmadik helyen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott Kovács Gergő zongoraművész végzett.

A versenyt és az eredményhirdetést követően a díjazottak és a zsűri tagjai nagysikerű koncertet is adtak, amelyen több négykezes és a végén egy tizenkétkezes improvizáció is elhangzott.

A zsűri elnöke Binder Károly Erkel- és Artisjus-életműdíjas zongoraművész, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének vezetője volt, tagjai pedig Oláh Kálmán Erkel- és Liszt-díjas zongoraművész, zeneszerző, szintén a Zeneakadémia tanára, valamint ifjabb Balázs Elemér, aki a két évvel ezelőtt megrendezett verseny győztese volt, jelenleg pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem első éves klasszikus zongora szakos növendéke.

Címkék