Gustav Rivinius gordonka mesterkurzusa

2015. április 10.

A kurzus időpontja:

2015. április 22-23. (szerda-csütörtök), 10h-19h

 

Helyszín:

Liszt Ferenc tér 8., X. terem

 

A kurzusra aktívan csak a Zeneakadémia növendékei jelentkezhetnek, passzívan bárki részt vehet rajta.

Zongorakíséretet az egytem nem biztosít, a hallgatóknak kell gondoskodnia a zongorakísérőről.

A jelentkezés minden esetben regisztrációhoz kötött, a részvétel díjtalan.

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi elérhetőségen jelezze Szabó Ágnes tanszéki ügyintézőnél. Aktív résztvevők a játszani kívánt darab címét is írják meg!

E-mail: szabo.agnes[kukac]zeneakademia.hu

Jelentkezési határidő: 2015. április 17. (péntek)

 

 

Gustav Rivinius gordonkaművész a Saar-vidéken született. Hat évesen kezdett gordonkázni, első tanára Ulrich Voss volt, majd Münchenben Hermann Diss irányításával folytatta tanulmányait. Diplomája megszerzése után többek között a New York-i Juilliard School professza, Zara Nelsova, Baselban pedig Heinrich Schiff segítségével tökéletesítette tudását.

A művész számos nemzetközi versenyen kiemelkedő sikerrel szerepelt. 1990-ben első díjat kapott Moszkvában, a IX. Nemzetközi Csajkovszkij-versenyen, majd Párizsban, a Rosztropovics-versenyen aratott győzelmet, a müncheni ARD versenyen pedig Mendelssohn-díjat nyert. Huszonötévesen, New York-i debütálását követően pedig már a New York Times is méltatta tehetségét.

Sokat koncertezik Európa, Japán, Mexikó és az USA koncerttermeiben, olyan rangos zenekarokkal lép pódiumra, mint a Berlini Filharmonikusok, a Londoni Filharmónia Zenekar, a Lipcsei Rádiózenekar, a Moszkvai Filharmonikusok, a Bajor Rádió Zenekara, a Lipcsei Rádió Zenekara, a Helsinki Filharmonikusok és a Cseh Filharmonikusok. Emellett Észak-Amerika szinte valamennyi jelentős városában (Vancouver, Pittsburgh, Houston, Cincinatti, Colorado, Milwauke, Phoenix, Kansas City) is hallhatta már őt a közönség.

1997-ben Ani Kavafian hegedű- és Barbara Westphal brácsaművésszel megalapította a da Salň triót. Első lemeze, amelyen Brahms, Boccherini és Zimmermann szonátáit játssza, a Harmonia Mundi gondozásában jelent meg.

Gustav Rivinius jelenleg a saarbrückeni HFM Zeneművészeti Egyetem és a maastrichti Konzervatórium professzora.

Címkék