Guy Ben-Ziony brácsa mesterkurzusa

2014. április 22.

A lipcsei Mendelssohn-Bartholdy Musikhochschule brácsa professzora május 2-án és 3-án mesterkurzust tart a Zeneakadémián, melyre április 28-ig lehet jelentkezni.

 

 

 

A kurzus pontos időbeosztása:

2014. május 2. (péntek) 10.00-13.00 és 14.30-18.30
2014. május 3. (szombat) 13.30-15.45 és16.00-18.15

 

Helyszín:

Zeneakadémia, Főépület X. terem
(1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)

 

 

 

A kurzusra aktív játékosként csak a Zeneakadémia növendékei jelentkezhetnek, passzívként bárki ingyenesen részt vehet.
 

A passzív résztvevők Szabó Ágnesnél jelentkezhetnek április 28-ig, a szabo.agnes[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

 

Az Izraelben született Guy Ben-Ziony 9 évesen kezdett hegedűn játszani, brácsán pedig 13 éves kora óta játszik. Izraelben többek mellett Chaim Taub-nál, Gad Leweroff-nál és David Chen-nél tanult. Tanulmányait Tabea Zimmermann-nál és Tatjana Masurenko-nál végezte Frankfurtban és a lipcsei Musikhochschulé-ben.

Számos eredménye közül kiemelendő a Lionel Tertis Nemzetközi Brácsaversenyen (2000, Nagy Britannia) elnyert különdíj, a DAAD Versenyen megszerzett (Frankfurt, 2001) második helyezés és a Sellheim Gesellschaft Verseny (2002, Hannover) első helyezése.

Szólistaként Ben-Ziony egyaránt fellépett izraeli és európai zenekarokkal is, így az Israel Chamber Orchestrá-val, a Tel-Aviv Soloists-szal és a Camerata Nordicá-val (Svédország), de ugyancsak fellépett a I.D.F. Chamber Orchestra 20. évfordulója alkalmából, Isaac Stern mecénás támiogatásával szervezett koncerten is. Daniel Harding vezénylése mellett előadta Lipcsében Bartók Brácsaversenyét is. Gazdag repertoárjának köszönhetően olyan híres koncerttermekben fordulhatott meg, mint például a bécsi Musikverein, az amsterdami Concertgebouw, a Berliner Philharmonie, a londoni Wigmore Hall, a Carnegie Hall Kneisel terme. Izraelben Ben-Ziony tagja az Israeli Chamber Project-nek, mely elkötelezett támogatója a hátrányos helyzetű izraeli gyerekeknek és rendszeres fellépője izraeli és Egyesült Államokbeli koncerttermeknek. Rendszeresen meghívják a világ vezető kamarafesztiváljaira is, így a lockenhaus-i, a davos-i, a dubrovnik-i, zágrábi és ravinia-i fesztiválokra, a Jerusalem International Chamber Music Festival-ra és a Prussia-Cove-ra.

Guy Ben-Ziony jelenleg a lipcsei Mendelssohn-Bartholdy Musikhochschule brácsaprofesszora és mindemellett rendszeresen tart mesterkurzusokat Németországban, Svédországban, Ausztriában, Nagy Britanniában, Törökországban, Izraelben és Magyarországon.

Címkék