Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak

Gyöngyösi Ivett kapta az első Concorde Tehetség díjat

2015. december 14.

A Zeneakadémia Baráti Köre és a Concorde Értékpapír első alkalommal rendezte meg a Concorde Private Banking karácsonyi estet, amely keretében fellépett Razvaljajeva Anasztázia és Gyöngyösi Ivett, aki átvehette a Concorde Tehetség díjat is.

A Baráti Kör egyik támogatója, a Concorde Értékpapír Zrt. és a Zeneakadémia együttműködése már több éve tart. Ennek folyományaként valósulhatott a Bartók Emlékházban megrendezett karácsonyi est, amelyen a Zeneakadémia Karrierirodájának két támogatottja, Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész és Gyöngyösi Ivett zongorista is fellépet. Az est folyamán első alkalommal adta át Tabányi Mónika, a Concorde privát banki üzletágvezetője a Concorde Tehetség díjat, melyet minden évben egy-két ifjú tehetség kap majd a Zeneakadémia legígéretesebb növendékei közül. A koncerten beszédet mondott Batta András is, akit nemrég választottak meg a Baráti Kör elnökének.

 

 

Gyöngyösi Ivett hétéves korában kezdett zongorázni, négy évvel később felvételt nyert a Zeneakadémia Kivételes Tehetségű Gyermekek Képzőjébe, majd 2011-ben a zongora tanszakra, ahol Dráfi Kálmán tanítványa. Fiatal kora ellenére számtalan hazai és nemzetközi zongoraverseny győztese: két alkalommal nyerte el a fődíjat a Budapesti Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen, 2006-ban és 2008-ban. 2010-ben elsöprő fölénnyel első díjas lett a Lions Nemzetközi Zongoraversenyen, valamint elnyerte a Steinway & Sons 'Young Steinway Artist' kitüntető címét Hamburgban. 2011 New Talent-je és UNESCO-különdíjasa, negyven ország művészei közül. 2013 júliusban az Egyesült Államokban megrendezett Lancaster Nemzetközi Zongorafesztiválon szerzett első helyezést, októberben pedig elnyerte a X. Darmstadti Nemzetközi Chopin Zongoraverseny összes díját. Junior Prima díjat kapott 2012-ben, 2014-ben kategóriájában megnyerte a Virtuózok című televíziós tehetségkutatót – a műsor folyamán a zsűri és a közönség játékát előszeretettel hasonlította Fischer Annie-éhoz. Játékát a Zeneakadémián legközelebb 2016. január 1-jén hallhatja a közönség a Nagyteremben.

Címkék