Hangok a jövőért jótékonysági gálakoncert

2012. április 22.

"Mindegy, hogy honnan jössz, a fontos, hogy együtt merre tartunk"


Ezzel a mottóval indult el 1993-ban Yehudi Menuhin elképzelése alapján a MUS-E program, amely a hátrányos helyzetű gyermekek művészeti nevelését vállalta fel 11 országban. A Győri Nemzeti Színházban április 23-án tartandó jótékonysági gálakoncerten a Zeneakadémia különleges tehetségű osztályának 15 éves növendéke, Somogyi Barnabás is fellép.

 

A Hangok a Jövőért címet viselő gálakoncert teljes bevételét a magyarországi MUS-E program működésére fordítják. A multikulturális kezdeményezéshez nemzetközi szinten mintegy 1000 művész csatlakozott és 50.000 gyermek vesz részt a nevelési programban. Hazánkban is olyan művészek álltak a MUS-E mellé, mint pl. Berkes Kálmán és a Győri Filharmonikusok, Szalóki Ági, a Győri Balett, a Bolyki Soul&Gospel kórus.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem több olyan kezdeményezéshez is csatlakozott, amely a hátrányos helyzetű, veszélyeztetett fiatalok művészeti nevelését tűzte ki céljául. Az idei MUS-E gálakoncerten is a programot támogató művészeti intézményként van jelen, mivel a fellépők között lesz Somogyi Barnabás, aki a Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályának növendéke. A szereplők között van Guessous Majda Mária is, aki szintén az LFZE növendéke.