Harmadik díjat nyert Markneukirchenben Lukács Gergely

2016. június 10.

Egyetemünk első éves hallgatója két hónapon belül másodszor lett díjazott nemzetközi tubaversenyen.

Lukács Gergely Endre a németországi Markneukirchenben 51. alkalommal megrendezett nemzetközi zenei versenyen, a világ egyik legrangosabb nemzetközi tuba versenyén, 27 ország 86 versenyzője közül ért el 3. helyezést, 1. díjat a zsűri nem adott ki. Gergely mellett zongorakísérője, Szelcsányi Ágnes korrepetitori különdíjat vehetett át.

Az első fordulóban 86 versenyző lépett a színpadra, a másodikban 22, ahol Gergely már a legfiatalabb versenyző volt. A harmadik fordulóba egyedüli magyarként jutott a legjobb hat közé, a döntőben pedig már csak hárman mérték össze tudásukat. A verseny négy fordulója alatt összesen kilenc művet kellett bemutatni.

 

A verseny díjazottjai balról jobbra: Henrique Dos Santos Costa, Lukács Gergely Endre, Florian Schuegraf

 

A versenyre többek között Dél-Afrikából, az Egyesült Államokból, Japánból, Dél-Koreából, Venezuelából, Chiléből, Ausztráliából, Kanadából illetve Európa számos országából érkeztek a fiatal versenyzők.

A nemzetközi zsűri kilenc tagból állt: Markus Theinert, Oystein Baadsvik, Gérard Buquet, Markus Hötzel, Eiichi Inagawa, Daniel Perantoni, Josef Steinböck, Stefan Tischler, Jörg Wachsmuth. Gergely főtárgy tanára a Zeneakadémián Dr. Szabó László.

Az újabb díjhoz szívből gratulálunk!

Címkék