Három tubás zeneakadémista is előkelő helyezést ért el a debreceni rézfúvós és ütős versenyen

2022. április 14.

Vincze Nándor első díjat, Szabó Benedek második díjat, Lőrincz Jenő pedig különdíjat vehetett át a Debreceni Egyetemen tartott megmérettetésen.

A 43. Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozó és Verseny két-két korcsoportban, öt kategóriában zajlott április 10-én és 11-én. Szentpáli Rolandnak, a Zeneakadémia Fúvós Tanszéke oktatójának növendékei diadalmaskodtak a megmérettetésen: Vincze Nándor (BA III.) első díjas lett, Szabó Benedek (BA II.) második helyezett, Lőrincz Jenő (BA II.) pedig különdíjat érdemelt ki korcsoportjában.

Az öt különböző hangszeres versenyen – trombita, kürt, harsona, tuba, ütőhangszer – az ország összes zeneművészeti felsőoktatási intézményéből érkeztek versenyzők, de még hamburgi hallgatók is színpadra léptek. Rajtuk kívül még tizenegy szakgimnázium hangszeres tanulói vettek részt a megmérettetésen, összesen több mint 120 tehetséges fiatal mérte össze tudását és előadóművészeti kvalitásait.

A megmérettetést a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Rézfúvós és Ütőhangszeres Tanszéke, valamint a Conservatory Alapítvány szervezte.

Címkék