Határtalan zenei élmények Nyíregyházán

2012. március 27.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem négy tehetséges nemzetközi hallgatója szórakoztatta a nagyérdeműt március 23-án, pénteken, a nyíregyházi Vikár Sándor zeneiskolában, ahol többek között egy Schubert dalt, hagyományos kínai népdalokat és Kodály csellószonátáját adták elő a tehetséges fiatalok. Az izgalmas repertoár, a fellépő hallgatók magas szintű felkészültsége és a közönség koncentrált figyelme fantasztikus zenei élményt és igazi közösségi érzést ajándékozott a résztvevőknek. Köszönjük ezt a szép élményt mind a négy fellépőnek, Erika Teraoka csellistának, Zou You tenornak, Fan Zheng Wen és Russell Harrold zongoristáknak!

 

 

 

A márciusi 23-i alkalom volt az egész évben futó nyíregyházi koncertsorozat első koncertje. A koncertsorozat célja a magas szintű zenei élményen túl a nemzetközi zeneművészek integrációja Nyíregyháza koncertéletében.

 

A Szabolcs Online koncertről készült tudósítása és felvételei itt tekinthetők meg.

 

 

A koncert az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, KMOP 4.2.1/A_1-2008-0002. számon, „Liszt Ferenc Zeneakadémiája, az európai felsőfokú zenei oktatás megújuló központja Budapesten” című program keretében jött létre.