Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak

I. Koreai Liszt Verseny

2009. szeptember 1.

Augusztus végén rendezték meg Koreában az első Liszt Versenyt, a koreai Liszt Társaság szervezésében. A versenyen négy korosztályban, több, mint százan indultak, a döntőbe 44 versenyző került. A döntő zsűrijében Nagy Péter, a Zongora tanszék vezetője képviselte Magyarországot és a Liszt Akadémiát.

Augusztus végén rendezték meg Koreában az első Liszt Versenyt, a koreai Liszt Társaság szervezésében, a Koreai Magyar Nagykövetség és koreai cégek támogatásával.

 

A rendkívül magas színvonalú versenyen négy korosztályban több, mint százan indultak, a döntőbe 44 versenyző került, ahol a zsűriben Nagy Péter docens, a Zongora Tanszék vezetője képviselte Magyarországot és a Liszt Akadémiát.

 

A verseny különdíja egy 1 éves Liszt Akadémia ösztöndíj volt, melyet a zsűri nagy egyetértésben ítélt oda Soo Jung Parknak.

 

Nagy Péter a verseny után nagy sikerű szólóestet adott, valamint mesterkurzusokat tartott.

 

A koreai Liszt Társaság elnöke, a verseny fő szervezője Hwang professzorasszony október 9-én ad szólóestet a Régi Zeneakadémián.

A verseny plakátja letölthető innen.