Információs oldal mutatja be a Zeneakadémia könyvtárának mecénásait

2023. december 14.

Megismerhetők az adományok, valamint rövid életrajzzal azok az ajándékozók, akik az utóbbi évtizedben jelentős hagyatékkal gazdagították a gyűjteményt.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Könyvtára az ország egyik legrégebbi és legnagyobb zenei gyűjteménye, olyan szolgáltató intézmény, amely az egyetemi polgárok és minden, a zenével foglalkozó vagy a zene iránt érdeklődő számára biztosítja a hozzáférést a dokumentumokhoz és az információkhoz.

Az lfze.hu/konyvtar aloldalon nemrég elkészült a Mecenatúra blokk, amelyben a 2023-as adományozók, valamint rövid életrajzzal zenei életünk néhány jeles képviselője szerepel, akik az utóbbi évtizedben jelentős hagyatékkal (kotta, könyv) járultak hozzá a gyűjteményhez.

A Zeneakadémia máig tartó hírnevének köszönhetően az ajándékozók sora volt tanárainktól sok híres zeneművészig terjed: a könyvtár iratai alapján fennállása óta csaknem száz jelentősebb adományozás ismert, Mihalovich Ödön zeneszerző és egykori igazgatótól kezdve Szőllősy András zeneszerzőig, aki kivételes módon szerzői jogdíjait is a könyvtárra hagyta.