Interjúk Nicolaus Richterrel

2012. november 13.

A Zeneakadémia 2012. november 14-i, Bazilikában rendezendő koncertje kapcsán a Fidelio Magazin interjút készített a koncert karmesterével, Nicolaus Richterrel, aki a Bayreuthi Városi Zeneiskola igazgatója és Bayreuth város kulturális főtanácsosa.

 

"Nicolaus Richter a 2011-es Liszt ünnepségsorozatból Magyarországon is és Németországban is kivette részét. Miskolcon és Bayreuthban is ő vezényelte Liszt fiatalkori operáját, a Don Sanche-ot és neki köszönhető a meghívás, hogy Liszt Krisztus című oratóriumát éppen a 200. születésnapon Bayreuthban adhatták elő a budapesti Zeneakadémia együttesei. Így tiszteleghettek a fiatalok egyetemük alapítójának emléke előtt abban a városban, mely örök nyughelyet ad számára. Az együttműködés a november közepi koncerttel folytatódik."

 

A teljes interjú ide kattintva olvasható el.

 

A TV2 Tények című műsora is készített a művésszel egy interjút a 2012. november 13-i adásban, amelyben többek közt magyarországi és budapesti kötődéseiről, a Zeneakadémiával való együttműködésről kérdezték. A teljes adás elérhető a TV2 honlapján, ide kattintva.

 

Az [origo]-n szintén megjelent egy interjú Nicolaus Richterrel: szakmai pályafutásáról, múltjáról kérdezték a művészt. A beszélgetés teljes szövege ide kattintva érhető el.