Jana Bouskova hárfa mesterkurzusa

2015. szeptember 30.

Jana Bouskova, a világ egyik legismertebb hárfaművésze október 8-án 10 órától mesterkurzust tart a Zeneakadémia növendékei számára, a Zeneakadémia főépületének X. termében.


 

A mesterkurzusra aktív résztvevőként csak a Zeneakadémia hallgatói jelentkezhetnek, passzív érdeklődőként bárkit szívesen látunk.

Passzív résztvevők jelentkezését a borzi.zoltan[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen várjuk, legkésőbb október 7-e 12 óráig!

 

 

Jana Bouskova, aki kétség kívül a világ egyik legismertebb és legnagyobb tiszteletnek örvendő hárfaművésze, a legnagyobb zenekarokkal lépett színpadra, valamint a kamarazene elkötelezett művelője.

Koncertjein olyan nagyszerű művészekkel játszott együtt, mint Maxim Vengerov, Christian Tetzlaff, Yury Bashmet, Mstislav Rostropovitch, Radek Baborák, Emmanuel Pahud, Mathieu Defour, Patrick Gallois, és Sharon Kam.

A számos nemzetközi díjjal és kitüntetéssel büszkélkedő művésznő többek között az amerikai Nemzetközi Hárfa Verseny, az izraeli Nemzetközi Hárfa Fesztivál, a franciaországi Concours International de Musique de Chambre, az olaszországi Torneo Internazionale di Musica Above a svájci Hárfa Díjjal, és a francia Juventus Fesztivál díjával tüntették ki.

A nemzetközi szólókarrierje mellett az akadémia szerepvállalása a brüsszeli Royal Conservatory és a prágai Academy of Performing Arts egyetemekhez fűződik. Számos nemzetközi hárfafesztivál vendégeként, rendszeresen tart mesterkurzusokat valamint szimpóziumokon vesz részt a világ minden táján. (International Hárfaverseny, USA, Lily Laskine Hárfaverseny, Franciaország; Nemzetközi Hárfaverseny, Izrael; Seventh World Harp Congress, Csehország).

A művész rendkívül széles, számos stílust felvonultató repertoárja több, neki dedikált szóló és kamarazenei darabbal büszkélkedik, olyan zeneszerzőktől, mint Ravi Shankar, Benjamin Yusupov, Jan F. Fischer, Kryštof Mařatka, Lukáš Sommer és Emil Viklický.

Címkék