Kántor Balázs cselló mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2016. március 16.

 

Helyszín és időpont:

Zeneakadémia Főépület, X. terem
(1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)

2016. április 5-6. (kedd-szerda), 10.00-19.00

 

A kurzusra szabadon választott darabbal készülhetnek a Zeneakadémia gordonka szakos növendékei. Ajánlott mű: Haydn D-dúr csellóversenyének első tétele vagy bármely más zenekari anyag, melyek kottái innen letölthetők.

Április 5-én egész nap, valamint 6-án délelőtt egyéni órák lesznek, április 6-án délután pedig csoportos órák keretében lesz szó a próbajátékról és az arra való felkészülésről, aktív hallgatók közreműködésével. Erre a délutánra szeretettel várjuk más hangszeres növendékeinket is!

A kurzus külsősök számára is nyitott, de a terem befogadóképessége miatt korlátozott és regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni – aktív résztvevők a játszani kívánt darab címével – Szabó Ágnes tanszéki ügyintézőnél lehet a szabo.agnes[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

A regisztráció a passzív résztvevők számára is kötelező!

Jelentkezési határidő: 2016. március 28. (hétfő)

 

Kántor Balázs zeneiskolai és középiskolai tanulmányait Bartha Sándornál végezte. A Zeneakadémián Mező László osztályába járt, kamarazenét Rados Ferencnél tanult. Részt vett Onczay Csaba és Perényi Miklós gordonka-, Reiner Zipperling barokk cselló és Kurtág György kamarazenei kurzusain. 1996-ban a Popper Gordonkaverseny megnyerésével harmadévesen elnyerte a diplomáját. 2001-ben egy szemeszter posztgraduális képzésre járt Saarbrückenben Gustav Riviniushoz.

1998-ban Zeneakadémista évei alatt elnyerte a Magyar Állami Operaház cselló szólamvezetői állását. 2009-ben szólócsellistának nevezték ki. 2015 februárjától a Nemzeti Filharmonikus Zenekar cselló szólamvezetője.

Szólistaként többször lépett fel klasszikus és romantikus művek szólistájaként a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, Szolnoki Szimfonikus Zenekarral és a Budapesti Filharmoniai Társaság Zenekarával.

2007-től rendszeresen fellép a Borbély Műhellyel, akik nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozognak. Dolgozott  Bacsó Kristóf szaxofonművésszel. Közreműködött a Bacsó Quartett Alteregos c. lemezén.

Szólistaként és kamarazenészként eddigi zenei pályafutása alatt 14 lemezen játszik. Rendszeres fellépő művésze a mai fiatal zeneszerzők darabjainak bemutatóin, tagja számos kortárszenei műhelynek.

Címkék