Karmester vizsga- és diplomakoncertek

2013. június 5.

Népszerű szimfonikus remekművek szólalnak meg június folyamán 3+2 ingyenes koncert keretében a Zeneakadémia karmester szakos hallgatói irányításával.

Népszerű szimfonikus remekművek szólalnak meg június folyamán 3+2 ingyenes koncert keretében a Zeneakadémia karmester szakos hallgatói irányításával.

 

A karmester vizsga- és BA diplomahangversenyek sora június 11-én kezdődik, a Duna Palotában délután fél négykor kezdődő koncerten Kiss Boldizsár Brahms Variációk egy Haydn témára című művét vezényli, majd Pedro Vicente Caselles Mulet Schumann a-moll zongoraversenyét dirigálja (a szólista Petra Koprivec lesz), végül Dvorák VIII. szimfóniája hangzik el Rebe Attila vezényletével, a Duna Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

 

Június 15-én a pécsi Kodály Központban kerül sor Erdélyi Dániel MA diplomakoncertjére. A nagyszabású esten a Pannon Filharmonikus Zenekar, Váradi Marianna (szoprán), Veszprém Város Vegyeskara, a Mátyás Gyermekkar – Pécs, és az Új Liszt Ferenc Kamarakórus működik közre. A műsoron Mendelssohn Szentivánéji álom című kísérőzenéje, Puccini Manon Lescaut-jából az Intermezzo, az Előjáték és Izolda szerelmi halála Wagner Trisztánjából, végül Liszt Krisztus oratóriumának hat tétele szerepel.

 

 

karmestervizsga plakát

 

Június 19-én és 25-én  folytatódnak az alsóbb évfolyamos hallgatók karmester vizsgái a Duna Palotában. Hontvári Gábor, Szokos Augustin, Uzsaly Bence, Daru Andrea, Mészáros Mátyás, Horváth Pál és Dobszay Péter vezényletével Beethoven, Brahms, Franck, Liszt és Muszorgszkij szimfonikus művei csendülnek fel, mindkét alkalommal 16 órai kezdettel, a Duna Szimfonikus Zenekar előadásában.

 

Balassa Krisztián MA diplomahangversenyén a Concerto Budapest és Kiss Péter (zongora) működnek közre június 21-én. A Budapest Music Centerben megrendezendő koncerten Csajkovszkij Rómeó és Júlia nyitányfantáziája, Rahmanyinov II. zongoraversenye, Prokofjev Klasszikus szimfóniája és Muszorgszkij Egy éj a kopár hegyen című műve szólal meg.

 

A karmester hallgatók felkészítő tanárai Gál Tamás és Ligeti András.