Kedvezmény a Zongoramánia c. filmre

2010. május 26.

2010. május 27-én mutatja be a Cirko Gejzír mozi a Zongoramánia c. osztrák filmet, Stefan Knüpfer, a virtuóz zongorahangoló portréját, aki a hamburgi székhelyű Steinway alkalmazásában áll mint "kijáró" technikus Ausztriában.

 

A film szokatlan és szórakoztató bepillantást enged a komolyzenei hangversenyek súlyos függönye mögé. Rávilágít minden egyes akadályra, melyekkel az szembesül, aki elhagyva a mindennapi rutint a művészetnek szenteli életét. Az elhivatottság adta lelki erő, a tökéletesség és a földöntúli pillanatok mindent elsöprő imádata: és ugyanakkor, a saját dicsőségünkben való tetszelgés visszautasítása.

 

A Zongoramánia a hangok titkos világába invitálja a nézőt, és nyomon követi Stefan Knüpfert szokatlan munkájában, olyan világhírű zongoraművészekkel, mint Lang Lang, Alfred Brendel, Rudolf Buchbinder, Till Fellner és Pierre-Laurent Aimard.

 

A film sok szeretettel és humorral beszél az abszolút odaadás pillanatairól, a részletekre való odafigyelésről és a tökéletességre való törekvésről.

 

A Zongoramánia című filmet 29 nemzetközi filmfesztiválon mutatták be.

 

Zeneakadémiai diákigazolvánnyal rendelkező hallgatók 4 héten keresztül 80 %-os áron vásárolhatják erre a filmre a jegyeket!


Csütörtökönként a jegyár egységesen: 600 Ft