Kertész Ildikó barokk fuvola mesterkurzusa

2015. március 11.

Az Orfeo Zenekar szólistája és a Campanile együttes tagja mesterkurzust tart április 8. és 10. között, minden nap 10 órától, a régizene iránt érdeklődők számára.

 

A kurzus helyszíne:

Zeneakadémia, Ligeti György épület, -125. terem
(1077 Budapest, Wesselényi utca 52.)

A kurzuson való játék barokk és modern hangszerrel egyaránt lehetséges, valamint kamaracsoportok jelentkezését is várjuk.

A kurzus minden régi zenei előadói gyakorlat iránt érdeklődő hallgató, művész számára nyitott.

A részvétel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium növendékeinek ingyenes.

A jogviszonnyal nem rendelkező érdeklődők számára a részvételi díj:

  • Aktív közreműködő: 5000 Ft/1 nap
  • Passzív résztvevő: 2500 Ft/1nap

 

A kurzuson való játék barokk és modern hangszerrel egyaránt lehetséges, valamint kamaracsoportok jelentkezését is várjuk.

Jelentkezni legkésőbb március 31-ig lehet, személyesen Szlabey Melindánál (Bp. 1077 Wesselényi u. 52, VI. iroda), vagy e-mailben a szlabey.melinda[kukac]zeneakademia.hu e-mail címre írva, melyhez szükséges a letölthető jelentkezési lapot is mellékelni.

 

Kertész Ildikó az Orfeo Zenekar szólistája a Campanile együttes tagja.

Koncertjei során együttműködött az Angol Barokk Szólistákkal, a La Stagione együttesével, a Concerto Kölnnel, a Capella Coloniensis-szel, a Capella Savariaval, a Festetics Vonósnégyessel és a Les Adieux együttessel.

Mesterkurzusokat tartott a Juilliard School-on (New York), a Curtis Instituit-on (Philadelphia) és a houstoni Rice University-n.

Szóló- és kamarafelvételein Kleinknecht műveket, Krebs fuvolaszonátákat, Haydn Nap kvartettjeit és Mozart kvintettjeit játszotta lemezre.

 

Címkék