Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak

Két növendékünk is díjazott lett rangos nemzetközi versenyeken

2021. szeptember 20.

Rozsonits Ildikó a Concertino Praga megmérettetésen, Kovács Gergely pedig a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen ért el 3. helyezést, utóbbi különdíjat is kapott.

A Rendkívüli Tehetségek Képzőjébe járó Rozsonits Ildikó zongorista növendék (tanára: Eckhardt Gábor) a Cseh Rádió által 55. alkalommal megrendezett Concertino Praga versenyen szóló kategóriában lett harmadik. A 2006-ban született fiatal zongorista számos tekintélyes versenyen ért el kimagasló helyezést, valamint megnyerte a tavalyi Virtózok V4+ nemzetközi tehetségkutató műsort is.

 

Rozsonits Ildikó (fotó: Zeneakadémia/Posztós János)

 

Kovács Gergely – aki a Papageno különdíját is elnyerte – a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterképzésén 2019-ben végzett, ezt követően idén diplomázott a szólistaképzésen, doktoranduszként pedig a Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékén oktat, emellett ugyancsak több rangos megmérettetésen kapott már díjat az elmúlt években.

 

Kovács Gergely

 

Címkék